12 Aralık 2017 Salı

Zaman


        Zaman her şeyin ilacı mıdır? Evet veya hayır. Kime göre neye göre? Her şeyi unutturan zaman neden unutmak istediğimiz an yavaş geçer. Mutluyken hemencecik geçiverir. Bir gün 24 saatse herkes için. Her salise hiç değişmiyorsa nasıl oluyor da saatler kimine göre uzun kimine göre kısa geçiyor.

Zaman herkesi aynı ölçüde sevmez mi? Zaman bekleyeni mi sever, aceleci olanı mı ya da an'da kalanı mı? Neden hiç zamanın bizden beklediğiyle bize sunduğu aynı olmaz?

Madem akıp geçeceksin zaman acı çektirmeden geç. Saniyenin her ilerlemesinde sakince geç. Söylesene unutmak için ne kadar beklemek gerekir. Bize hissettirsen de bilsek. Beklediğimize değecek misin? Sonunda bize de eşit davranacak mısın? Senin değerini anlamak için daha ne kadar her saniyeni sayacağız? Ya da hatırlamak için durduğumuzda neden koşuşturuyorsun peşimizden. Neden izin vermiyorsun biraz durup hatırlamamıza hemen akıp gidiyorsun. Niye hiç aynı şeyi istemiyoruz? 

Ben mi zamanın içindeyim yoksa o mu içimde? Ben sana direnemiyorum artık, sadece biraz sakinleşelim. Adil olsun her şey! Herkesin 24 saati varsa eşit geçsin. 

4 yorum:

  1. Zaman kavramını çok güzel açıklamışsınız, insan mutlu olduğunda zamanın nasıl geçtiğinin farkında bile olmuyor. Fakat, insan mutsuz olduğunda ise zaman geçmek bilmiyor. Dediğiniz gibi kimileri için zaman su gibi akıp giderken kimileri için geçmek bilmiyor.

    Zaman her şeyin ilacı mıdır? öyle derler ama bazı olumsuzluklar vardır yıllar geçse de insan unutmak mümkün olmuyor. Unuturmuş gibi oluyor belki ama yine de içinde bir şeyler kalabiliyor.

    Zaman kavramı daha güzel anlatılamazdı, yazınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim Gökhan bey. Zamanla her şey değişiyorda bazı şeyler hiç değişmiyor. Onunda vardır bir sebebi heralde.

      Sil
  2. Henry Van Dyke'ın güzel bir sözü var; "Zaman; bekleyenler için çok yavaştır, korkanlar için çok hızlı, yas tutanlar için çok uzun, neşelenenler için çok kısa. Zaman; ancak sevenler için sonsuzluktur."

    "Herkesin 24 saati varsa eşit geçsin." cümlesi şu dünya için asla olamayacaklar listesinde başı çekiyordur. Zamanın eşit geçmesini istediğiniz kişileri yanınında bulundurmaya bakın.

    Ayrıca belirtmek isterim ki "unutmak" diye bir şey ancak hafıza kaybıyla mümkündür. Bir şeylerin varlığını unutmak zordur. Sadece bu duruma alışırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir söz ile cevap vermişsiniz. Henry Van Dyke iyi özetlemiş.
      Asla olamayacaklar gibi bir listem yok, ben umutla eşitliği bekleyeceğim sanırım. Yorumunuz için teşekkür ederim Şafak bey.

      Sil