5 Ocak 2018 Cuma

Keşke


      Keşke.. En çok korktuğumuz kelimedir.. Keşkeyle başlayan hiç bir cümlenin sonu mutlu değildir bunu çok iyi biliriz. Hayatımızda hiç keşke olmasın isteriz. Ama bunun içinde fazla çaba harcamayız. Hayatı hem akışına bırakmak hem de keşkeler olmasın isteriz. Bu mümkün müdür? Belki evet, belki hayır. Asıl soru keşkeler olmazsa mutlu olacak mıyız?


4 yorum:

  1. Evet keşke kelimesi pişmanlığı anlatan bir kelimedir, keşke kelimelerini kullandığımız zamanlarda olayın sonu mutsuz bir şekilde biter. Özlem yada pişmanlık bildiren bir kelimedir.



    Keşke kelimesi hayatımızın her alanında var, örneğin keşke şöyle yapmasaydım da böyle yapsaydım gibi veya keşke şu bölümü okumasaydım da başka bir bölümü okusaydım gibi...

    Keşkeler olmasa belki mutlu oluruz belki olmayız ama bence önemli olan hayatımızda keşkeleri kullanacağımız durumlar yaratmamak, her şeyi olduğu gibi kabul edebilmek. Böylece insanlar daha mutlu olacaktır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabullenmek söylendiği kadar kolay olmadığı için belki de sadece keşke diyebiliyoruzdur. Keşke kolay bir kelime. Sadece kaçış ama söylendiği anda hissedilen kötü his. Umarım keşke demek zorunda kalmazsınız hiç.

      Sil
    2. Evet insan o anda çok kötü bir duygu yaşıyor. Keşke deyip işin içinden bir nevi sıyrılıyoruz ama o keşke kelimesini kullandığımız için yaşadığımız olayı hiç unutamıyoruz.
      İnşallah kimse keşke demek zorunda kalmaz.

      Sil
    3. İnşallah dediğiniz gibi olur Gökhan bey.

      Sil