7 Mayıs 2018 Pazartesi

Mucize Sokağı



      Bir yerde okumuştum, şans hazırlıkla fırsatın karşılaştığı köşe başıdır. Genelde olumsuz sonuç olunca şansızım denir. Belki de hazırlıklı değiliz. Şans sandığımız şey değildir. Önce bunu bir düşünmek lazım.

      Fırsatın karşılamak mühim. Bence kesinlikle fırsat her insanın karşısına en az bir kere çıkar. Marifet onu fark edip yakalayabilmekte. Düşünseniz ya belki de herkese günde bir kere fırsat geliyordur, öyle bir düzen vardır. Ne güzel olurdu. Şu da güzel olabilir, tam ihtiyacımız olduğunda bir fırsat çıkar ve biz o an olmamız gereken yerdeyizdir.
   
      Cesarette önemli. Şans vardır, fırsat gelmiştir, biz hazırızdır ya cesaret edemezsek? O zaman her şey uçup gider. Cesur olmak gerek. Sadece şans geldiğinde değil, şansa giden yolda da cesur olunmalı.

      Şans, fırsat, hazırlık derken ben bu üçlünün ortasında bir yerlerdeyim. Kendimi hayatımın en önemli  köşe başında hissediyorum. Cesaretle attığım adımlarım, istek ve inançla beni şansla karşılaştırdı. Peki hazır mıyım? Bilmem. Belki de hazır olmak için hazırımdır :) Şuan istediğim tek şey köşeyi döndükten sonra güzel manzaralı bir sokağa çıkmak. En güzel çiçeklerle dolu, tam karşıya baktığımda denizle gökyüzünün birleştiği ufuk çizgisini görmek, derin bir nefes ve kahkahaların inlediği bir sokak; Mucize Sokağı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder